Сватбена фотография

Сватбена фотография – това е преди всичко отговорност!

Така е и така трябва да се възприема отразяването на един толкова важен момент от живота. Човек празнува рожден ден всяка година, но сключва брак веднъж или поне масовата практика е такава. 🙂 И докато при портретната или пейзажната или модната или макро фотографията нещата се случват бавно и фотографът може да ги контролира и управлява и повтаря безброй пъти, то при репортажната фотография, в частност сватбена фотография, нещата не стоят точно така. Дори една сватбена фотосесия е ограничена във времето и мястото и фотографът рядко има опция да повтаря даден кадър, докато е напълно доволен от него.

За това изборът на сватбен фотограф трябва да бъде мъдър и отговорен!

Тук може да разгледате работата ми. Включил съм и една цяла сватба, а не само подбрани кадри, за да може да придобиете представа какво ще получите като краен резултат, ако се спрете на мен като ваш сватбен фотограф. Дори и да не изберете мен – помолете фотографа, чийто стил ви е допаднал най-много да ви покаже една или две пълни сватбени галерии. Нерядко няколкото подбрани и включени в портфолио кадъра могат да бъдат подвеждащи и да доведат до разочарование впоследствие. Все пак това е вашият ден и трябва да останете доволни. 😉

Останалите галерии са представени по години и систематизирани в категории. Не съм от фотографите, които обичат да представят работата си само, чрез едно портфолио. Мисля, че така може да се проследи развитието в стила на работата ми и да сте сигурни в продукта, който може да очаквате.

Допълнително, в блога може да прочетете някои статии, свързани със сватбената фотография, като например: защо се занимавам със сватбена фотография. Също така може да се запознаете с виждането ми относно авторските права върху сватбените снимки или да прегледате набързо договора за фотографски услуги, който съм подготвил, в случай че решите да се спрете на мен за ваш сватбен фотограф. Този договор не е задължителен, но може да ви донесе някаква сигурност и спокойствие.

N.B. С цел по-бързото зареждане всички галерии, с изключение на Портфолиото, са направени на Flash, което за жалост не позволява разглеждането им на мобилни устройства. Прецених, че това неудобство е по-малко неприятно в сравнение с безкрайното чакане да зареди галерия от няколкостотин снимки.

portfolio weds2015 wedd2014_logo logo_wed_12_13 full_wedding