Пейзажи 2015-та година

Времето за преходи и разходки по планините става все по-малко с всяка изминала година. Всички уикенди от края на пролетта до началото на есента са ми почти изцяло заети със сватби и време за практикуване на баир-будализъм се намира основно през зимата.

Походите в планината тази година се броят на пръстите на едната ръка и то далеч не и на 5-те… В самото начало на Април направихме една разходка до хижа Иван Вазов в Рила, която обаче не предложи нищо за снимане – общо взето не излязохме от облаците и мъглата през цялото време.

В последните дни ма Май пренощувахме на палатка на Муратово езеро в Пирин, което тъкмо бе започнало да се отпуска от ледената прегръдка на зимата. Снимахме и по залез и по изгрев, както и през нощта. Сутринта дойдоха 4-ма местни рибари да бракониерстват на езерото, но преценихме за по-благоразумно(бяхме само 3-ма, а те въоръжени) да се направим, че ги няма и да съберем набързо палатката и да си тръгнем. Снимките от тези няколко часа горе, може да видите в следващата галерия:

Средата на Август беше предвидена за семейната почивка на море, като дестинацията бе Гърция и по-конкретно средния ръкав на Халкидики. Това беше една страхотна седмица на заслужен релакс и морски деликатеси 🙂 Сигурно нямаше да направя нито една пейзажна снимка, но едната нощ имаше буря и знаех, че на сутринта имам шанс да посрещна интересен изгрев. Насилих се да стана и ще ви покажа най-интересните два кадъра:

През Октомври направихме семейна разходка до заслон Орлово гнездо на билото на Стара планина – едно любимо място. Успях дори и да поснимам:

А за финал на годината, в последния уикенд преди Коледа, се качих с двама приятели на вр.Вихрен, където бивакувахме и си изкарахме чудесно. Времето беше абсолютно копие на зимната ни нощувка на вр.Полежан от преди година и половина – облаци по залез, ясна звездна нощ и още по ясен и безоблачен изгрев, но все пак успях да си открадна няколко кадъра, които да ми напомнят за това приключение:

Пожелавам на всички весели празници и много късмет и радост през новата година!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven − 7 =